Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Χρυσούλα Παλιαδέλη θέλησε να δώσει την ευκαιρία στους μέχρι πρότινος μαθητές της στα πανεπιστημιακά έδρανα να γνωρίσουν από κοντά τη νέα της ιδιότητα και κυρίως να έρθουν σε επαφή με τους θεσμούς και τη λειτουργία της Ενωμένης Ευρώπης.

Κατόπιν πρόσκλησής της 44 μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μουσεία και χώρους σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους στην πόλη των Βρυξελλών αλλά και στις πόλεις της Brugges και της Ghent

Σε ένα από τα αμφιθέατρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συλβάνα Ράπτη και Γιώργος Σταυρακάκης υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους νέους και τους ενημέρωσαν για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία τους. Στη συνέχεια μίλησαν για την ευρωπαϊκή συνοχή, την ανάγκη για τη συνεργασία των κρατών-μελών και την υποχρέωση της νέας γενιάς να συμβάλει με τη συμμετοχή της όχι μόνον στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αλλά και τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Στη συνέχεια οι νεαροί επισκέπτες και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπύρο Δανέλλη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά κυρίως με τις πρόσφατες εξελίξεις.

30.05.10-01.06.10 Βρυξέλλες - Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. 30.05.10-01.06.10 Βρυξέλλες - Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. 30.05.10-01.06.10 Βρυξέλλες - Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας Α.Π.Θ.

Επίσκεψη φοιτητών Α.Π.Θ.


Ministry of Web