Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με τη Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (CEDEFOP) κ. Αviana Bulgarelli συναντήθηκε η Ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010, στις εγκαταστάσεις του ευρωπαϊκού αυτού οργανισμού που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται, στην ουσία, για τη δεύτερη συνάντηση της ευρωβουλευτού με τους εκπροσώπους του CEDEFOP, οι οποίοι είχαν δεξιωθεί τους νεοκλεγέντες Έλληνες Ευρωβουλευτές στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού, προκειμένου να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και ενδεχόμενα ζητήματα λειτουργίας του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Christian Lettmayr, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επικοινωνίας και Πληροφόρησης κ. Gerd Oskar Bausewein και ο σύμβουλος επικοινωνίας κ. Simon Bensasson.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα σχετικά με την αποστολή, τoν ρόλο και τους σκοπούς του CEDEFOP, αλλά και για την ενδυνάμωση των δεσμών του με την Ελλάδα και ειδικότερα με τη Θεσσαλονίκη. Η ευρωβουλευτής ενημερώθηκε για τις μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες του CEDEFOP και τους στρατηγικούς του στόχους για την επόμενη διετία, μεγάλο μέρος των οποίων αφορά στους νέους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση, για την τρέχουσα συνεργασία του Κέντρου με τους εκπαιδευτικούς και λοιπούς τοπικούς φορείς, για τις δυνατότητες της διεύρυνσής της, αλλά και για την ενίσχυση των επαφών του με την Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία μετέχει η κ. Παλιαδέλη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα στατικά προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων του οργανισμού, που κατασκευάστηκαν με ευρωπαϊκά κονδύλια σε έκταση που παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος, και στην άμεση ανάγκη για την επίλυσή τους. Η κ. Παλιαδέλη προσκάλεσε τη Διευθύντρια του CEDEFOP να παρουσιάσει το έργο του Κέντρου στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας και την διαβεβαίωσε για την πρόθεσή της να συμβάλει με κάθε τρόπο όχι μόνον στην προβολή και την ενίσχυση των δράσεών του στις Βρυξέλλες, αλλά και στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων που ενδεχομένως δυσχεραίνουν μέρος της λειτουργίας του.

Η κ. Χρ. Παλιαδέλη με την κ. Α. Bulgarelli, Διευθύντρια του CEDEFOP

CEDEFOP


Ministry of Web