Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο συνέδριο που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την παρουσίαση μελέτης για τον θεσμό των πολιτιστικών διαδρομών και τη συμβολή τους στον ευρωπαϊκό τουρισμό, η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθηγήτρια Χρυσούλα Παλιαδέλη, παρουσίασε τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που σχετίζονται με την προαγωγή του βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού στην Ευρώπη και κυρίως την ενδυνάμωση της οικονομίας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην εισήγησή της η ευρωβουλευτής επικεντρώθηκε στις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης που ανοίγονται με τις «Πολιτιστικές Διαδρομές» -πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης-, αλλά και το «Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» του οποίου υπήρξε εισηγήτρια, για να τονίσει την ανάγκη ευρύτερης ενημέρωσης των ιδιωτών αλλά και εντονότερης στροφής του τουριστικού ενδιαφέροντος σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, που είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τα κοινά πολιτιστικά τους χαρακτηριστικά, προκειμένου να αναπτυχθούν τουριστικά. Η προπαρασκευαστική δράση για την προώθηση των πολιτιστικών τουριστικών προϊόντων, η οποία προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύστερα από πρωτοβουλία της κ. Παλιαδέλη, θα ενθαρρύνει τέτοιες συλλογικές δράσεις.

«Σήμερα συζητούμε για τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας στον κλάδο του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω των πολιτιστικών διαδρομών μπορούμε να ενισχύσουμε τη στροφή των τουριστικών πρακτόρων και των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων σε λιγότερο γνωστές. Στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, οι τοπικές κοινωνίες, κυρίως οι ελληνικές, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με δημιουργικότητα και φαντασία τα πολιτιστικά τους χαρακτηριστικά, ως τμήματα ευρύτερων γεωγραφικών ή πνευματικών περιοχών», δήλωσε η κ. Παλιαδέλη.

Cultural Routes


Ministry of Web