Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τριήμερη συνεδρίαση στο ξενοδοχείο “Hilton Athens” πραγματοποίησε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου. Στις εργασίες της συνεδρίασης, στις οποίες συμμετείχαν Ευρωβουλευτές από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προήδρευσε ο επικεφαλής της Ομάδας Γερμανός Ευρωβουλευτής Martin Schulz και έλαβαν μέρος Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης. Στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες μίλησε την Τρίτη 29 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ακολούθησε επίσκεψη των Ευρωβουλευτών στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συνοδεία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου. Επίσης, στη συνεδρίαση της Ομάδας τη Δευτέρα 28 Μαρτίου παρευρέθηκαν και μίλησαν οι Δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που έλαβαν χώρα την Πέμπτη 31 Μαρτίου Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας με πρωτοβουλία της Χρυσούλας Παλιαδέλη επισκέφθηκαν την Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου και ξεναγήθηκαν στη μόνιμη συλλογή από τη Διευθύντρια κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Μετά την ξενάγηση ακολούθησε συνάντηση των Ευρωβουλευτών με μέλη της εθελοντικής οργάνωσης Atenistas, που μίλησαν για τους στόχους τους και παρουσίασαν υλικό από τη δράση τους στην Αθήνα.

Η κ. Παλιαδέλη ευχαρίστησε την κ. Λαμπράκη-Πλάκα για τη φιλοξενία και δήλωσε: «Μετά την επίσκεψη των σοσιαλιστών βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, η ιδέα, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Αθήνα, ήταν να έρθουν σε επαφή και με πτυχές του πολιτισμού της νεότερης Ελλάδας και του σύγχρονου γίγνεσθαι. Ιδανικός χώρος η Εθνική Πινακοθήκη και ευτυχής συγκυρία φέτος, καθώς το 2011 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, η παρουσίαση των Atenistas, μίας οργάνωσης που νοιάζεται για την Αθήνα και εθελοντικά επεμβαίνει άλλοτε προλαβαίνοντας και άλλοτε ενισχύοντας τη δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ομάδα S&D στην Αθήνα


Ministry of Web