Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Όλα αλλάζουν στην Ευρώπη; Η Συνθήκη της Λισσαβώνας» την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Με αφορμή την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισσαβώνας από την 1η Δεκεμβρίου του 2009 έλαβε χώρα ανοιχτή συζήτηση ενημερωτικού χαρακτήρα, όπου οι Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχαν μία πρώτη ευκαιρία κοινής τους παρουσίας στο ευρύτερο κοινό. Την εκδήλωση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Χούκλη και Κώστας Αργυρός, ενώ συμμετείχε και η προτεινόμενη από την Ελληνική Κυβέρνηση για τη θέση της νέας Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρία Δαμανάκη, η οποία έτυχε της θερμής υποδοχής των Ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η συζήτηση είχε δύο θεματικές ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, οι ευρωβουλευτές Κρίτων Αρσένης, Σπύρος Δανέλλης, Άννυ Ποδηματά και Γιώργος Σταυρακάκης μίλησαν για θέματα σχετικά με το περιβάλλον, την ενεργειακή πολιτική, τις κλιματικές αλλαγές, την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη. Στη δεύτερη ενότητα, οι ευρωβουλευτές Μαριλένα Κοππά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Παλιαδέλη και Συλβάνα Ράπτη συζήτησαν θέματα εσωτερικών υποθέσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετανάστευσης, πολιτικών ελευθεριών, πολιτισμού και απασχόλησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που μεταδιδόταν live από το διαδίκτυο, έγιναν ζωντανές συνδέσεις με κανάλια της περιφέρειας, για να έχουν τη δυνατότητα πολίτες από όλη την Ελλάδα να θέσουν ερωτήματα προς τους ευρωβουλευτές.

Δείτε την πρόσκληση.

Συνθήκη της Λισαβόνας


Ministry of Web