Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Για την ευρωπαϊκή κληρονομιά και τις πολιτιστικές διαδρομές ως μέσα προώθησης του ευρωπαϊκού τουρισμού κλήθηκε να μιλήσει η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αntonio Tajani, αρμόδιου για τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα, και της Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου, αρμόδιας για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και τη νεολαία. Στη διάσκεψη συμμετείχαν υπουργοί τουρισμού διαφόρων κρατών μελών, μέλη της βελγικής προεδρίας, εκπρόσωποι των αρμόδιων περιφερειακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κ. Παλιαδέλη τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της εικόνας και του προφίλ της Ευρώπης ως πολιτιστικού προορισμού υψηλής ποιότητας, ενώ παρουσίασε τις θέσεις της για το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για το οποίο είναι εισηγήτρια εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ο πολιτιστικός τουρισμός που εκφράζεται με πρωτοβουλίες όπως οι “Πολιτιστικές Διαδρομές” και το “Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς” αποτελεί μια διαφορετική και καινοτόμο τουριστική πρόκληση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη και προβολή των πρωτοβουλιών αυτών και να αξιοποιήσει την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά ως πόλο έλξης για τουρίστες από όλον τον κόσμο, εξασφαλίζοντας πάντα την ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξή τους», δήλωσε η Ευρωβουλευτής.

Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου η κ. Παλιαδέλη επισκέφθηκε τα σημεία πληροφόρησης των νικητών του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας», που φιλοξενούνταν στους χώρους του συνεδρίου. Το πρόγραμμα EDEN (European Destinations of Excellence) στόχο έχει την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων, οι οποίοι αναπτύσσονται τουριστικά σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Φετινός νικητής από την Ελλάδα για το 2010 είναι ο Νομός Σερρών (με τη λίμνη Κερκίνη και τις λουτροπόλεις-ιαματικές πηγές Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου), εκπρόσωποι του οποίου συναντήθηκαν με την Ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού


Ministry of Web