Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Υπό την αιγίδα της ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθηγήτριας Χρυσούλας Παλιαδέλη παρουσιάστηκαν την Τρίτη 24 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας των Βρυξελλών και σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για τα προγράμματα Ενεργειακό Αποτύπωμα Ευρωπαϊκών Σχολείων και Οικολογικό Αποτύπωμα, που ευαισθητοποιούν τα παιδιά στο ζήτημα της ενεργειακής κατανάλωσης και προωθούν τη βιωματική μάθηση. Την ευθύνη για τον σχεδιασμό των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών.

Οι μαθητές μέσω περιβαλλοντικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών μαθαίνουν να κατανοούν εμπειρικά βασικές οικολογικές έννοιες και να υπολογίζουν τόσο το ενεργειακό αποτύπωμα του σχολείου τους, την ποσότητα δηλαδή διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα λόγω των ενεργειακών τους συνηθειών και καταναλώσεων, όσο και το ατομικό τους οικολογικό αποτύπωμα, δηλαδή την ποσότητα των φυσικών πόρων που απαιτούνται για να στηρίξουν τον τρόπο ζωής τους.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η κ. Παλιαδέλη αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού της εκπαίδευσης μέσα από την οπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και από την προσωπική της εμπειρία ως καθηγήτριας. Συνεχάρη τους συντελεστές των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπογράμμισε ότι: «Τα προγράμματα αυτά μπορούν να διδάξουν τους μελλοντικούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενεργούν έχοντας ως προτεραιότητα τη βιωσιμότητα του πλανήτη και την αειφορία των πόρων του. Η ορθή οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση συνιστά αναμφισβήτητα παράμετρο εκπαίδευσης και παιδείας, και άρα συνθήκη πολιτισμού. Η έμπρακτη αγάπη και ο σεβασμός για την πόλη μας, τη γειτονιά μας, τους χώρους όπου ζούμε και δρούμε, αποτελούν πράξεις πολιτισμού, ενός πολιτισμού της καθημερινότητας, και οι πράξεις αυτές τελικά επιστρέφουν σε εμάς τους ίδιους και αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές».

24.05.11 Βρυξέλλες – Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το περιβάλλον 24.05.11 Βρυξέλλες – Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το περιβάλλον 24.05.11 Βρυξέλλες – Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το περιβάλλον 24.05.11 Βρυξέλλες – Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το περιβάλλον

μαθητές και περιβάλλον


Ministry of Web