Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με τη διττή της ιδιότητα της Ευρωβουλευτή Θεσσαλονίκης αλλά και της καθηγήτριας Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. η Χρυσούλα Παλιαδέλη πραγματοποίησε στις 23 Δεκεμβρίου 2009 επίσκεψη στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης. Με στόχο κυρίως την πληροφόρηση για την πορεία και τις συνθήκες διεξαγωγής των ανασκαφικών εργασιών, αλλά και την ενημέρωση για τα αρχαιολογικά τους αποτελέσματα ξεναγήθηκε συγκεκριμένα στους σταθμούς ΟΣΕ, Πλατείας Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Σιντριβανίου, όπου ανακαλύπτονται αξιόλογα ευρήματα της διαχρονικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Στην περιήγησή της τη συνόδεψε η κ. Εύα Γιατρουδάκη, συντονίστρια των αρχαιολογικών εργασιών, ενώ κατά τη διάρκειά της συναντήθηκε με τις κυρίες Μελίνα Παϊσίδου, Προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, και Λίλιαν Αχειλαρά, Προϊσταμένη της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που έχουν την επιστημονική ευθύνη για το επιτελούμενο ανασκαφικό έργο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αρχαιολόγους και ανασκαφικούς εργάτες που απασχολούνται στο έργο, ενώ συναντήθηκε και με τον κ. Ευάγγελο Γαλούση, Διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος τις εξέθεσε τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις προοπτικές αυτού του έργου, που θα δώσει ανάσα ζωής στην πόλη μας. Η κ. Παλιαδέλη δήλωσε την σχεδόν αυτονόητη, όπως τόνισε, συμπαράστασή της προκειμένου να συμβάλει, εφόσον της ζητηθεί, στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων, και επεσήμανε την ανάγκη για πληρέστερη και εγκυρότερη ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης σχετικά με την πορεία των εργασιών και τους λόγους των καθυστερήσεων.

Στο εργοτάξιο της Πλατείας Δημοκρατίας με τον κ. Ευάγγελο Γαλούση, Διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης    Στο εργοτάξιο του σταθμού Σιντριβάνι, μπροστά από το Α.Π.Θ., με την κ. Λίλιαν Αχειλαρά, Προϊσταμένη της ΙΣΤ΄ ΕΠΚΑ    Στο εργοτάξιο του σταθμού Σιντριβάνι, μπροστά από το Α.Π.Θ., με την κ. Λίλιαν Αχειλαρά, Προϊσταμένη της ΙΣΤ΄ ΕΠΚΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης


Ministry of Web