Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 στο βιβλιοπωλείο - χώρο τέχνης «Περίπλους» των Βρυξελλών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ανεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού, ενός από τους πλέον καταξιωμένους και αντιπροσωπευτικούς της γενιάς του Έλληνες λογοτέχνες. Με τον συγγραφέα συζήτησαν η καθηγήτρια Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. και ευρωβουλευτής Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη και ο εκπαιδευτικός Νίκος Στόγιος. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία του βιβλιοπωλείου Περίπλους, του Ελληνικού Κύκλου Σύγχρονων Μελετών και του εκδοτικού οίκου Πατάκη.

«Ανεμώλια στη γλώσσα του Ομήρου είναι τα λόγια του ανέμου, τα μάταια, τα ανώφελα. Σ' αυτό το μυθιστόρημα που το διατρέχει μια συνεχής συνομιλία με τον ομηρικό κόσμο, ανεμώλια είναι η διαφυγή από τον κόσμο της αρσενικής απελπισίας, η απόδραση από την ασφυκτική καθημερινότητα αλλά και η δίψα για την αναζήτηση της νεότητας κι εκείνης της ομορφιάς που καταλύει τον χρόνο».

Παρουσίαση του βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Ανεμώλια»Παρουσίαση του βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Ανεμώλια»Παρουσίαση του βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Ανεμώλια»

«Ανεμώλια»


Ministry of Web