Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στις 21 Νοεμβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο του Καρπενησίου έλαβε χώρα το forum για νέους «Η Γνώση ανοίγει Ορίζοντες», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας, το Δήμο του Καρπενησίου και το Europe Direct της Λαμίας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους φορέων, δημοσιογράφους και πολίτες, οι Ευρωβουλευτές Χρυσούλα Παλιαδέλη και Γιώργος Παπανικολάου, μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τους στόχους και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εκπαίδευσης και να ανταλλάξουν απόψεις με το κοινό. Αφορμή για την εκδήλωση αυτή στάθηκε το ταξίδι που είχαν πραγματοποιήσει μαθητές του Καρπενησίου στο Στρασβούργο στις 22-25 Οκτωβρίου 2009, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα EUROSCOLA, οι οποίοι και παρουσίασαν με ζωντάνια και ευφάνταστο τρόπο τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Η Χρυσούλα Παλιαδέλη μιλώντας με θέμα «Εκπαιδεύοντας τους Ευρωπαίους πολίτες του μέλλοντος» τόνισε πως ακριβώς αυτή η εμπειρία που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές του Καρπενησίου στο Στρασβούργο είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για το στοίχημα της ευρωπαϊκής συνοχής. Η συμμετοχή μαθητών και φοιτητών σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα τους εξοπλίζει με γνώσεις και εμπειρίες σε όλα τα επίπεδα, ανοίγοντας πραγματικά τους ορίζοντές τους, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ολοκληρώνεται η προσωπικότητά τους αλλά και οι ίδιοι να αισθάνονται πιο συνειδητοποιημένοι ως μελλοντικοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μακρά και έντονη ήταν η συζήτηση που επακολούθησε, κατά την οποία η κ. Παλιαδέλη και ο κ. Παπανικολάου απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού κυρίως όσον αφορά την εκπαιδευτική πραγματικότητα στην Ελλάδα αλλά και τις δυνατότητες πληροφόρησης και συμμετοχής σε σχέση με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ιδίως σε απομονωμένες περιοχές της χώρας μας.

Διαβάστε τις δηλώσεις της κ. Παλιαδέλη μετά το πέρας της εκδήλωσης.

«Η Γνώση ανοίγει Ορίζοντες»


Ministry of Web