Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη ήταν η ομιλήτρια στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού κέντρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009.

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες! Μου ζητήθηκε και δέχθηκα να είμαι η κεντρική ομιλήτρια στα σημερινά εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Α’ περιφέρεια της πόλης μας. Το κάνω με τη δέουσα αμηχανία, δεδομένου ότι δεν είμαι εξοικειωμένη με ακροατήρια ανοιχτού χώρου και πολιτικού προβληματισμού, αλλά κυρίως επειδή ανάμεσα στους παρόντες υποψηφίους υπάρχουν αποδεδειγμένα ικανοί ρήτορες, γνώστες του πολιτικού διαλόγου και έμπειροι χρήστες της πολιτικής αντιπαράθεσης. Δηλώνω, επομένως, εξαρχής ότι δεν πρόκειται να σας μιλήσω ως νεόκοπος πολιτικός. Προτιμώ ακόμα τον ρόλο του απλού πολίτη.
Ως απλός πολίτης προσγειώθηκα ανώμαλα όπως όλοι οι Έλληνες από την πρόσκαιρη ευφορία της εθνικής ανάτασης το καλοκαίρι του 2004 στην εγκατάλειψη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και την απορρύθμιση του κράτους που ακολούθησε.
Ως απλός πάλι πολίτης σοκαρίστηκα όπως όλοι οι νοήμονες Έλληνες με την απογραφή. Μία επιλογή που καταγράφηκε στη συνείδηση όλων μας ως κατεξοχήν εχθρική πράξη εναντίον της Ελλάδας.
Ως απλός ακόμα πολίτης έγινα τηλεοπτικός μάρτυρας των πυρκαγιών στην Ηλεία, της ανικανότητας του νέου κράτους να προστατέψει το περιβάλλον και τους ανθρώπους του. Κυρίως όμως της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τους πυρόπληκτους με τον απαιτούμενο σεβασμό.
Ως απλός αργότερα αλλά περισσότερο δύσπιστος πολίτης διαπίστωσα ότι βίωνα μια νοσηρή πραγματικότητα. Όπου οι λέξεις – κλειδιά για επανίδρυση του κράτους με σεμνότητα και ταπεινότητα έγιναν το μέτρο για τα ομόλογα, τις off-shore εταιρείες και το Βατοπέδι.
Ως απλός ακόμη αλλά θυμωμένος πολίτης βαρέθηκα κάποια στιγμή να ακούω πως για όλα φταίνε οι άλλοι, η κακοδιαχείριση του παρελθόντος, η διεθνής κρίση.
Ως απλός πολίτης κατάλαβα πως η επικοινωνιακή τακτική ήταν το μόνο εργαλείο για τη διαχείριση των κοινών τα τελευταία έξι χρόνια. Κι όταν ο εμπνευστής και δημιουργός της εξέπεσε, η φούσκα ξεφούσκωσε.
Ως απλός αγανακτισμένος πολίτης τον Μάιο που μας πέρασε είδα να κλείνει η Βουλή των Ελλήνων, έτσι, τάχα, για τις Ευρωεκλογές.
Ως απλός αλλά εξαντλημένος πλέον πολίτης είδα, πολύ θυμωμένη που υποτιμάται η νοημοσύνη μου, να ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια για έναν διάλογο σε πολιτισμένο επίπεδο.
Ως απλός πολίτης εκτιμώ απεριόριστα τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αντιμετωπίζει την πολιτική.
Όλοι στις κάλπες στις 4 Οκτώβρη… Αλλά και στις 5 Οκτώβρη…

Εθνικές Εκλογές 2009


Ministry of Web