Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθ. Χρυσούλα Παλιαδέλη συντόνισε την πρώτη από τις δύο ενότητες της ημερίδας που διοργάνωσε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα το νέο επταετές πρόγραμμα-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα-πλαίσιο, με τίτλο «Δημιουργική Ευρώπη», το οποίο κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξετάζεται από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με προτεινόμενο προϋπολογισμό ύψους 1,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά, τις τέχνες και τα οπτικοακουστικά μέσα, και έχει σκοπό να υποστηρίξει την ανάδειξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού σε ζωτικό εργαλείο για την αξιοποίησή του εντός και εκτός Ευρώπης.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος με εισηγήσεις τους ιστορικοί τέχνης, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεάτρων, μουσείων, πολιτιστικών οργανισμών και φορέων, που συμφώνησαν στην ανάγκη για τη στήριξη του πολιτισμού, της δημιουργικότητας και των οπτικοακουστικών μέσων.

Ανακεφαλαιώνοντας τα συμπεράσματα από τη συζήτηση που ακολούθησε η κ. Παλιαδέλη τόνισε: «Σε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης, η παιδεία και ο πολιτισμός είναι τα πρώτα θύματα. Στόχος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να πείσει το Συμβούλιο για την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία, όχι μόνον επειδή είναι συναφή με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως επειδή εξακολουθούν να θεωρούνται μη ανταποδοτικά για την οικονομία της».

Δείτε επίσης εδώ.

«Creative Europe»


Ministry of Web