Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Κομοτηνής και το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δ/θμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Ινστιτούτου Νεολαίας - Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νέα Γενιά σε Δράση» και EURODESK, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής εκδήλωση Προσομοίωσης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο: «Ας γίνουμε Ευρωβουλευτές».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 220 μαθητές και 18 εκπαιδευτικοί από 7 σχολεία των 5 Νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, ΕΠΑΛ Προσοτσάνης, 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης, 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας, 1ο, 2ο, και 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής). Συγκεκριμένα, στην Προσομοίωση της Ολομέλειας, οι μαθητές που ασχολήθηκαν χωρισμένοι σε ομάδες με διάφορα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ακολουθώντας από την αρχή της σχολικής χρονιάς (2009-2010) τα πρότυπα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσίασαν τα ψηφίσματά τους και υπέβαλαν κατόπιν συζήτησης προτάσεις για τροπολογίες, οι οποίες τέθηκαν σε ψηφοφορία.

Με το πέρας των εργασιών της Ολομέλειας κληρώθηκαν 21 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές, από αυτούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως προσκεκλημένοι της Ευρωβουλευτού Χρυσούλας Παλιαδέλη.

«Είναι πολύ σημαντικό για τους νέους ανθρώπους γενικότερα, και εν προκειμένω για μαθητές της περιφέρειας, που έχουν ήδη μετάσχει σε προγράμματα με στόχο την εξοικείωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνείδησης, να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τους χώρους όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και διαμορφώνονται οι πολιτικές. Το ταξίδι τους στις Βρυξέλλες αποτελεί, στην ουσία, επιβράβευση των επιλογών τους, για μιαν Ευρώπη περισσότερο ισχυρή, με Ευρωπαίους πολίτες περισσότερο ενήμερους και ενεργούς», δήλωσε η κ. Παλιαδέλη όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που την οδήγησαν να επιλέξει τη συγκεκριμένη ομάδα για ένα ταξίδι επαφής με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Ας γίνουμε Ευρωβουλευτές


Ministry of Web