Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

20 νέοι από τη Βεργίνα, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι λυκείου, ήταν οι πρώτοι προσκεκλημένοι της Ευρωβουλευτή Χρυσούλας Παλιαδέλη στις Βρυξέλλες, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την πόλη που το φιλοξενεί στο διάστημα 15-18 Νοεμβρίου 2009.

Η κ. Παλιαδέλη υποδέχτηκε με συγκίνηση τα βεργινιωτόπουλα και τους συνοδούς τους στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι μόνον λόγω της σχέσης τους με τον χώρο στον οποίο η ίδια άσκησε και ασκεί την ανασκαφική της δραστηριότητα, αλλά κυρίως επειδή εκπροσωπούν τους εν δυνάμει Ευρωπαίους πολίτες του μέλλοντός μας σε έναν τόπο με πολύτιμο πολιτιστικό παρελθόν, ο οποίος απαιτεί, ωστόσο, μια δυναμική, πολυδιάστατη και κυρίως μακράς πνοής αντιμετώπιση, που θα συνδυάζει τις αρχαιότητες με τη σύγχρονη ποιότητα ζωής και δράσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Σε ένα από τα αμφιθέατρα του Ευρωκοινοβουλίου και σε ζεστή ατμόσφαιρα η κ. Παλιαδέλη τους μίλησε για την ευρωπαϊκή συνοχή, την ανάγκη για τη συνεργασία των κρατών - μελών και την υποχρέωση της νέας γενιάς να συμβάλει με τη συμμετοχή της όχι μόνον στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αλλά και τον πολιτισμό της καθημερινότητας, και υποδέχτηκε τους συναδέλφους της, Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συλβάνα Ράπτη και Κρίτωνα Αρσένη και της Ν.Δ. Γιώργο Παπαστάμκο, που ενημέρωσαν τους προσκεκλημένους νέους για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Οι νεαροί επισκέπτες και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν, στη συνέχεια, στην αίθουσα της Ολομέλειας. Είχε ήδη προηγηθεί περιήγηση στις πόλεις των Βρυξελλών και της Brugges, επισκέψεις σε μουσεία και ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη, για την κ. Παλιαδέλη, μιας σειράς από ανάλογες δράσεις, που υποστηρίζει το Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να φέρει τους πολίτες των κρατών - μελών πλησιέστερα στην Ευρώπη και τους θεσμούς της.

Επίσκεψη νέων από τη Βεργίνα


Ministry of Web