Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία απονέμεται κάθε έτος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού με το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης και τη διάδοση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνεργασίας μέσα από δράσεις που πραγματοποιούν νέοι άνθρωποι.

Η επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων που είχαν υποβληθεί σχετικά με το Βραβείο αυτό για το 2011 σε εθνικό επίπεδο απαρτίστηκε από τους ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Ιωάννη Τσουκαλά, Νικόλαο Σαλαβράκο, Γιώργο Παπανικολάου και το μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΕΝΕΕΣ Σύλβια Ράντου.

Την Ελλάδα επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει η πρωτοβουλία της οργάνωσης Balkans Beyond Borders, η οποία απευθύνεται σε νέους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που ενδιαφέρονται για τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές πλευρές της περιφερειακής συνεργασίας που μπορούν να προβληθούν μέσω ταινιών μικρού μήκους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στο Άαχεν στις 31 Μαΐου, όπου η ελληνική ταινία μικρού μήκους «Balkans Beyond Borders» απέσπασε το δεύτερο Βραβείο. Το πρώτο Βραβείο απονεμήθηκε στο βρετανικό διαδικτυακό περιοδικό «Europe & Me», ενώ το τρίτο Βραβείο κέρδισε η Ισπανία με το πολιτιστικό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών «Escena Erasmus».

περισσότερα


Youth Charlemagne Prize 2011


Ministry of Web