Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού καθ. Χρυσούλας Παλιαδέλη ομάδα επισκεπτών, ανάμεσά τους και ο ευρωβουλευτής καθ. Γιάννης Τσουκαλάς, ξεναγήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στην έκθεση «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Η αρχαία Μακεδονία», που διοργανώθηκε από το Μουσείο του Λούβρου και το ΥΠ.ΠΟ.Τ. και ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την Επιμελήτρια του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων στο Μουσείο του Λούβρου, και συνδιοργανώτρια της έκθεσης, κ. Sophie Descamps.

Τους επισκέπτες της έκθεσης «υποδέχεται» σε τιμητική θέση το χρυσό στεφάνι βαλανιδιάς από την αγορά των Αιγών, που έφερε στο φως στο πλαίσιο της ανασκαφής του Α.Π.Θ. στη Βεργίνα η ανασκαφική ομάδα της κ. Παλιαδέλη, το 2008. «Το στεφάνι όπως και τα υπόλοιπα εκθέματα, τα περισσότερα άγνωστα στο διεθνές κοινό, συνιστούν δείγματα υψηλής αισθητικής και ιστορικής σημασίας, που συνθέτουν μιαν αντιπροσωπευτική εικόνα του ελληνικού πολιτισμού, όπως αυτός αναπτύχθηκε στην αρχαία Μακεδονία», δήλωσε η κ. Παλιαδέλη.

Για να προσθέσει: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνογαλλική ομάδα αρχαιολόγων που συνεργάστηκαν, προκειμένου να αναδείξουν με εξαιρετική επιστημονική σοβαρότητα και εντυπωσιακή εκθεσιακή λογική όλες τις πτυχές της αρχαίας Μακεδονίας σε ένα ευσύνοπτο και γοητευτικό σύνολο. Έτσι εξηγείται η εξαιρετική επιτυχία της έκθεσης, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου».

Η κ. Παλιαδέλη με την κ. Descamps, Επιμελήτρια του Λούβρου, και την κ. Βελένη, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης Η κ. Παλιαδέλη, η κ. Descamps, η κ. Αμβροσιάδου και ο κ. Μπουτάρης μπροστά από τις «Incantadas» Η κ. Παλιαδέλη, η κ. Descamps, η κ. Αμβροσιάδου και ο κ. Μπουτάρης μπροστά από τις «Incantadas»

επίσκεψη στο Λούβρο


Ministry of Web