Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με τους εκπροσώπους της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 στο πολιτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη η Ευρωβουλευτής καθηγήτρια Χρυσούλα Παλιαδέλη, με την ιδιότητά της ως μέλους της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού, συμμετείχαν η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κ. Π. Αδάμ - Βελένη, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, κ. Δ. Ναλπάντης, η Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κ. Μ. Τσαντσάνογλου, η Πρόεδρος του Δ. Σ. του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, κ. Ξ. Σκαρπιά - Χόιπελ, και η Γενική Γραμματέας του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., κ. Α. Γουλάκη - Βουτυρά.

Η κ. Παλιαδέλη δήλωσε εξαρχής πως η πρωτοβουλία για τη σύμπραξη ανάμεσα στα πέντε μεγαλύτερα μουσεία της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνον ως δείγμα μιας συνεργατικής αντίληψης για τη λειτουργία των πολιτιστικών φορέων της πόλης, αλλά κυρίως ως ελπιδοφόρα προοπτική για την πολιτιστική ζωή της. Οι εκπρόσωποι των πέντε μουσείων την ενημέρωσαν για τους λόγους της πρωτοβουλίας, τις αρχές της Κίνησης, και κυρίως για τα πρώτα ελπιδοφόρα αποτελέσματα αυτής της σύμπραξης, όπως καταγράφηκαν στις εκθεσιακές δράσεις «Μπιενάλε 2», «Μιρό της Μαγιόρκα», «Πρώτη Εικόνα», «Γυάλινος Κόσμος».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα σχετικά με την αύξηση της επισκεψιμότητας στα μουσεία, την προσέλκυση ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων που φαίνεται πως αδιαφορούν γι’ αυτά, αλλά κυρίως τον συντονισμό και την ενίσχυση της επικοινωνιακής πολιτικής για τις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης, στην οποία θα πρέπει να συμβάλλουν αποτελεσματικότερα τουλάχιστον τα τοπικά ΜΜΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επόμενες κοινές δράσεις της Κίνησης, ανάμεσα στις οποίες η πολυεπίπεδη διοργάνωση με τίτλο «Όλος ο κόσμος μια σκηνή», που έχει ήδη ανακοινωθεί για το επόμενο έτος, και θα στηριχτεί στη συνεργασία και άλλων φορέων της τέχνης και του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης που δέχτηκαν να συμπράξουν σε αυτήν.

Διαβεβαιώνοντας για την πρόθεσή της να συνδράμει με κάθε τρόπο στην επίτευξη των στόχων που υπηρετεί η Κίνηση αυτή η Χρυσούλα Παλιαδέλη δήλωσε πως είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που θα υπηρετούσε την προβολή του σύγχρονου πολιτιστικού προσώπου της Θεσσαλονίκης στις Βρυξέλλες ως μέσου για την αποκατάσταση της πληγωμένης εικόνας μας στην Ευρώπη.

Η εκπομπή «Ανιχνεύσεις» της 10ης Φεβρουαρίου 2010 ήταν αφιερωμένη στην «Κίνηση των Πέντε Μουσείων της Θεσσαλονίκης», κατά την οποία ο δημοσιογράφος Π. Σαββίδης υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της Κίνησης στο studio της ΕΤ3 για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τους στόχους και το έργο της Κίνησης και την οπτική των εκπροσώπων της για την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης. Στην εκπομπή παρενέβη και η κ. Παλιαδέλη υπογραμμίζοντας τη σημασία και αξία αυτής της πρωτοβουλίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

«Κίνηση των 5 Μουσείων»


Ministry of Web