Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 διοργανώθηκε από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ημερίδα-τηλεοπτική εκπομπή με θέμα: «Για μια βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου» στη Νάουσα Ημαθίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπύρος Δανέλλης και Χρυσούλα Παλιαδέλη, ο Υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης και οι Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου και Άγγελος Τόλκας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν ζωντανές συνδέσεις με περιφερειακά κανάλια και τέθηκαν και από αυτά ερωτήματα προς τους ομιλητές.

Ο Σπύρος Δανέλλης επεσήμανε τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική («ΚΓΠ») για την αναδιοργάνωση της ελληνικής γεωργίας, ώστε αυτή να αναπτυχθεί κατά τρόπο συμβατό με την ανταγωνιστικότητα, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και το κοινωνικό όφελος. Αφού παρουσίασε διεξοδικά τις νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν για τη νέα «ΚΓΠ», ο Σπύρος Δανέλλης τόνισε την αναγκαιότητα στροφής της ελληνικής γεωργίας στην αγορά, δίνοντας έμφαση στην τυποποίηση, την παραγωγή και την εμπορία προϊόντων ποιότητας, ταυτότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η Χρυσούλα Παλιαδέλη μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις οποίες συμμετέχω γίνεται συχνά συζήτηση για το πώς μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόκληση είναι μεγάλη και στην προσπάθειά μας αυτή δεν λείπουν οι θεσμοί. Πρωτοβουλίες όπως οι “Πολιτιστικές Διαδρομές” και το “Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς” μπορούν να αναδείξουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά κυρίως να ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες και να υποστηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιφερειών. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα για τη μετατόπιση του κέντρου βάρους από τους παραδοσιακά προβεβλημένους σε λιγότερο αξιοποιημένους τουριστικά χώρους, ωστόσο, δεν αρκεί μόνον η αύξηση των σχετικών κονδυλίων ή η οργανωμένη σύμπραξη των κρατών μελών. Πάνω απ’ όλα απαιτείται η εγρήγορση των τοπικών κοινωνιών και η ενεργοποίηση των περιφερειών σε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Η πρωτοβουλία των Δήμων της Νάουσας, της Βέροιας, της Πέλλας και του Δίου να συνεργαστούν κάτω από τον τίτλο “Οι Ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου” κινείται ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι άξια συγχαρητηρίων».

 

ανάπτυξη της υπαίθρου


Ministry of Web