Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στις Βρυξέλλες ταξίδεψαν μεταξύ 10 και 13 Νοεμβρίου 2012 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, ύστερα από πρόσκληση της ευρωβουλευτή καθ. Χρυσούλας Παλιαδέλη, προκειμένου να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ενημερωθούν από τον κ. Δ. Γιωτάκο, μέλος του ιδιαίτερου γραφείου της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρίας Δαμανάκη, για τη λειτουργία της Κομισιόν και του Κολλεγίου των Επιτρόπων, καθώς και από τον κ. A. Janhz, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ασφάλειας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Ακολούθησε συνάντηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον κ. Ν. Χριστοδουλίδη, εκπρόσωπο τύπου της Κυπριακής Προεδρίας, σχετικά με τον ρόλο και τις δραστηριότητες της τρέχουσας Κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε. και επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EEAS), όπου συζήτησαν με τον κ. Α. Γιαννή, αρμόδιο για τις πολιτικές που αφορούν παγκόσμια θέματα, το μέλλον της κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής. Η ενημερωτική επίσκεψη των φοιτητών ολοκληρώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συνομίλησαν με Έλληνες ευρωβουλευτές (Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Δρούτσας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Σταυρακάκης).

Οι συναντήσεις αυτές έδωσαν την ευκαιρία στους φοιτητές να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων της Ε.Ε., αλλά κυρίως να θέσουν άμεσα στους λειτουργούς της Ε.Ε. ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση και την ευθύνη τους στη σημερινή κρίση χρέους.

polsci.auth.gr europa.eu


Ministry of Web