Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την Κυριακή 9 Μαΐου του 2010 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης από την Ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη, εκ μέρους της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Julien Chiappone - Lucchesi.

Στην εκδήλωση, που έγινε στην Αποθήκη 1 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, προβλήθηκε η ταινία “WELCOME” του Γάλλου σκηνοθέτη Philippe Lioret, που κέρδισε το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2009.

Η θέσπιση του Βραβείου LUX αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει στόχο να στηρίξει τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και ειδικότερα εκείνον που αναφέρεται ή αναδεικνύει ζητήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Η ταινία “Welcome” περιγράφει τις δραματικές συνθήκες ζωής των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν παράνομα στην Αγγλία, αλλά παραμένουν εγκλωβισμένοι από τις γαλλικές αρχές στο Calais. Ένας Γάλλος δάσκαλος κολύμβησης βοηθά έναν νεαρό Κούρδο που αποφασίζει να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη, για να συναντήσει την αγαπημένη του στο Λονδίνο.

Προλογίζοντας την εκδήλωση η κ. Παλιαδέλη υποδέχθηκε το κοινό και τόνισε τη σημασία του Βραβείου LUX (αλλά και το νόημα της βραβευμένης ταινίας) για την Ενωμένη Ευρώπη, σε καιρούς που η συνοχή της «δοκιμάζεται» εν όψει της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Σε ζητήματα της μεταναστευτικής πραγματικότητας και πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τοποθετήθηκε με εισήγησή του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, ενώ o Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christian Thimonier, τόνισε εκτός των άλλων με έμφαση τη συμπαράσταση του γαλλικού λαού στη δύσκολη περίοδο που διανύει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες.

“Welcome”


Ministry of Web