Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Άτομα με αναπηρία μαζί με τους συνοδούς τους φιλοξενήθηκαν στις Βρυξέλλες από το Σάββατο 6 έως και την Τρίτη 9 Οκτωβρίου ως προσκεκλημένοι της ευρωβουλευτή Χρυσούλας Παλιαδέλη στο πλαίσιο του προγράμματος επιδοτούμενων επισκέψεων πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κ. Παλιαδέλη απεύθυνε τη σχετική πρόσκληση κατά την επίσκεψή της στα τέλη του Αυγούστου στην κατασκήνωση «Τσαφ-Τσουφ», όπου φιλοξενούνται άτομα με αναπηρία από τη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο του ξεχωριστού κατασκηνωτικού προγράμματος «Πέρα από τα Σύνορα» που λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία εδώ και 12 χρόνια.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να ταξιδέψουν και να κινηθούν σε μία ευρωπαϊκή πόλη, να βιώσουν τις φιλικές ή όχι συνθήκες πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους δημόσιους χώρους, να ξεναγηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συνομιλήσουν με ευρωβουλευτές.

Η ομάδα ζήτησε να ενημερωθεί για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την αγωνία της, σε καιρούς δημοσιονομικής κρίσης, για το μέλλον των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρία και διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για την υποστήριξη του θεσμού της αυτόνομης διαβίωσής τους, προκειμένου να προστατευτεί η αξιοπρέπεια και να διασφαλιστεί η κοινωνικοποίησή τους.

«Είναι γεγονός ότι η κρίση που διανύουμε πλήττει δυστυχώς περισσότερο από όλους τα ασθενέστερα μέλη της κοινωνίας. Με ορατό τον κίνδυνο, περισσότερο από άλλοτε, να οδηγηθεί σε κοινωνικό αποκλεισμό, η ομάδα των ΑμεΑ χρειάζεται σήμερα την έμπρακτη στήριξή μας. Από την άποψη αυτή, θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι καλές πρακτικές που ορισμένα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας έχουν εφαρμόσει με επιτυχία στους χώρους ευθύνης τους», δήλωσε η ευρωβουλευτής με αφορμή την επίσκεψη.

Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες

«Πέρα από τα Σύνορα» - Βρυξέλλες


Ministry of Web