Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 5 Σεπτεμβρίου 2009 το Cedefop, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, παρέθεσε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης δεξίωση γνωριμίας με τους νέους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Η Ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη παραβρέθηκε στην εκδήλωση για να απευθύνει χαιρετισμό, κατά τον οποίο υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι για τη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι αποτελεί την έδρα του Cedefop, επεσήμανε πόσο καίρια είναι η συμβολή του συγκεκριμένου οργανισμού για την υποστήριξη του θεσμού της δια βίου μάθησης στον ευρωπαϊκό χώρο, και κατέληξε λέγοντας:

Το 2010 έχει ανακηρυχθεί ευρωπαϊκό έτος καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σε μιαν Ευρώπη που θέλει να γίνει παράδειγμα σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προώθησης των ίσων ευκαιριών η ένδεια και η περιθωριοποίηση αποτελούν τροχοπέδη. Ο εκπαιδευτικός αποκλεισμός αναπαράγει τη φτώχεια, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης ανεργίας. Η «κληρονομημένη» φτώχεια ανανεώνει τη δυναμική της, καθώς δέχεται «νέο αίμα» από τη «φτώχεια της κρίσης». Οι Ευρωπαίοι πολίτες του μέλλοντος, οι νέοι του σήμερα, οφείλουν να αξιοποιούν με κάθε δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που πρέπει να τους παρέχει χωρίς διάκριση η κοινωνία και να διαμορφώνουν το μέλλον τους, μετέχοντας δραστικά και δραστήρια στο σχεδιασμό του.

δεξίωση του Cedefop


Ministry of Web