Χρυσούλα
Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Α.Π.Θ. pasok.gr Home of S & D Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του θεσμού LUX με ομιλητές τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεώργιο Παπαστάμκο, το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη, καθώς και τον κ. Μιχάλη Δημόπουλο, μέλος της κριτικής επιτροπής των Βραβείων LUX. Επακολούθησε η προβολή μίας εκ των τριών φιναλίστ ταινιών, ενώ οι άλλες δύο ταινίες, υποψήφιες για το Βραβείο LUX 2012, προβλήθηκαν τις επόμενες ημέρες: «Σαν σε όνειρο» (Tabu), «Μονάχα ο άνεμος» (Csak a szél), «Τ’όνομά μου είναι Λι» (Io Sono Li).

Το βραβείο LUX καθιερώθηκε το 2007 ως δείγμα στήριξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την ευρωπαϊκή κινηματογραφική παραγωγή, και ιδίως αυτή που πραγματεύεται θέματα που απασχολούν έντονα τους ευρωπαίους πολίτες. Κάθε χρόνο οι τρεις ταινίες που επιλέγονται από ένα πάνελ ειδικών προβάλλονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η νικήτρια αναδεικνύεται μετά από ψηφοφορία των ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό του Βραβείου LUX η προβολή των τριών ταινιών έγινε φέτος και στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. (“Lux Film Days”) δίνοντας επιπλέον την ευκαιρία στο κοινό να ψηφίσει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα luxprize. Στη χώρα μας η προβολή των τριών φιναλίστ ταινιών εντάχθηκε στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου. H απονομή του Βραβείου LUX 2012 θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου σε ειδική τελετή από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.


LUX FILM DAYS
53o ΦΚΘ


Ministry of Web